b0m gULa...tRY r BEb....heheheh...

videok0rg pnah terpikir nk wat b0m x?
kali ni aku bawakan khas t0k k0rg care wat bomb....
mudah je beb....
bahan2 ley dapat kt umah je....c0ntohnye gule....
hehehhe.....
tp....
jgn wat tmpat terbuka....
nti mrh jiran2 k0rg.....
hahahahaha....


nk tgk lg?k0rg search kt youtube 'sh00ting eggs pr0ducti0n...
berlmbak vid2 co0l t0k k0rg tiru...
hehehehe....gud luck!!!

fAkTA hAiwAn......aGUnGnyA ciPtAAn tUhAN....

hid0p kite tak lgkap tanpe haiwan kn....
diNATANG (aku nk guna diORANG...tp tak kne r ...hehehehe) ni byk btol keistimewaan n kehebatan yg kite tak tau.....
takpe2...
kali ni aku bawakan fakta2 menarik tentang haiwan k....



Semut boleh mengangkat 50 kali ganda dan menarik 30 kali ganda dari berat badannya.


Kelawar selalunya membeluk ke kiri apabila keluar dari gua.


Hanya .016 mg toksin yang dikeluarkan oleh "Poison Frog" (katak beracun) boleh membunuh 180-paun manusia


Seekor lebah perlu menghisap 4,000 kuntum bunga untuk mendapatkan satu sudu besar madu.


Kambing mempunyai anak mata yang berbentuk segi empat tepat.


Burung unta mempunyai kaki yang terpanjang. Kakinya boleh mencapai sepanjang 1.3m.


Babi betina selalunya mempunyai bilangan puting yang bernombor genap, dan selalunya dua belas.


Lebih 10,000 ekor burung mati setahun kerana merempuh tingkap.


Ayam jantan tidak boleh berkokok jika ia tidak memanjangkan tengkuk sepenuhnya.

Burung belatuk boleh mencatuk dua puluh kali dalam masa satu saat..

Hanya nyamuk betina yang akan gigit kerana protin dari darah diperlukan untuk pengeluaran telur.


Gigi tupai akan tumbuh berterusan. Gigi kacipnya boleh tumbuh sepanjang enam inci setahun, tapi masih pendik kerana penggunaan yang kerap.


Tidak ada 2 ekor zebra yang mempunyai tanda yang sama.


Labah-labah mempunyai hidung dikaki
yang boleh mengesan bau yang berkemungkinan mangsa, pemangsa atau pasangannya.


Tanduk badak sumbu dibuat dari bulu yang dipadatkan.


Manusia mempunyai lebih kurang 600 otot; tapi ulat bulu ada lebih 4,000!! Hairan tak?


Tiram boleh bertukar dari satu jantina ke jantina yang lain dan bertukar balik bergantung kepada jantina yang paling baik untuk mengawan.

Seekor cicak kecil boleh memanjat dinding yang tegak, melekat dengan badan terbalik atau melekap atas kaca yang di bergilap tanpa perlu menyedut, guna cairan melekit, kuasa elektrostatik atau geseran . Malah cicak menggunakan bulu di kakinya dan pergerakan "peeling" untuk membentuk "intermolecular bonds" dengan permukaan dimana ianya berjalan.

suRaTaN aTaU kEbeTuLaN.....


k0rg knal tak 2 org mamat ni....
tak pe r...
aku gta0...pengetahuan am....
hahha....
yg kiri name die kennedy n kanan ni linc0ln...
tp tu tak penting....
fakta2 sal di0rg ni wat aku pening...
hmmmm.....


ni antara misteri2 kematian di0rg...

Abraham Lincoln terpilih sebagai anggota Kongres pada tahun 1846.
John F. Kennedy terpilih sebagai anggota Kongres pada tahun 1946.

Abraham Lincoln terpilih sebagai Presiden Amerika pada 1860.
John F. Kennedy terpilih sebagai Presiden Amerika pada 1960.

Nama Lincoln dan Kennedy sama-sama terdiri dari tujuh huruf.
Keduanya sama-sama mengambil berat masalah hak-hak sivil.

Isteri kedua-duanya sama-sama kehilangan anak di Rumah putih.

Keduanya di tembak pada hari Jumaat. Kedua-duanya ditembak di kepala.

Setiausaha Lincoln bernama Kennedy. Setiausaha Kennedy bernama Lincoln.

Kedua-duanya dibunuh oleh penduduk dari Wilayah Selatan.
Kedua-duanya digantikan oleh orang Wilayah Selatan.

Pengganti mereka bernama Johnson.
Andrew Johnson, yang menggantikan Lincoln lahir pada 1808.
Lyndon Johnson, yang menggantikan Kennedy lahir pada 1908.

John Wilkes Booth, pembunuh Lincoln lahir pada tahun 1839.
Lee Harvey Oswald, pembunuh Kennedy lahir pada tahun 1939.

Nama kedua-dua pembunuh terdiri dari tiga nama.

Nama kedua-dua pembunuh tersebut sama-sama terdiri dari 15 huruf.

Booth tertangkap di sebuah gudang setelah berupaya memboloskan diri dari sebuah pawagam.
Oswald tertangkap di sebuah pawagam setelah sebelumnya berupaya memboloskan diri dari sebuah gudang.

Booth dan Oswald dibunuh sebelum mereka diadili.

Dan ini yang paling unik?..

Seminggu sebelum Lincoln ditembak, ia berada di Kota kecil Monroe, di wilayah Maryland.
Seminggu sebelum Kennedy ditembak, ia berada bersama Marylin Monroe.

pelik kan....paling pelik lg...yg dua2 org ni tak knal aku...hahahahhaha...
gurau je...lalallala~

mAta yG KuAT tiPu....

segi empat yg memningkan....
aku saje nk k0rg pening skali...
hahahaha.....
ni agk kreatif...
mls nk ckp byk...
k0rg tenung r smpai juling...

ni salah satu ilusi mata yg femes....
pe yg k0rg nmpak....
gmbr ni menunjukn gambar pmpuan muda n pmpuan tua...
tak nmpk?
tak lame r tu....
hahhahaa....

kugilaSIGNBOARD....

ni sengal tahap dewa...
dah ta0 b0ard tu tajam, tak yah r wat...
aku bt0l2 pening r tgk bende ni...
h0pe k0rg tak mati memikirkannye...
hahahahaha....




ni first time aku dgr....
dah mati pun kene denda gk...
h0la....
seb bek kt cini takde cmtu...
hahahha....



gamBAr2 meNaRik t0k k0RAng....



hahaha....
aku nk k0ngsi website t0k k0rg jadi femes...
mybe k0rg dah de yg tau...
tp pe aku kesah...
hahahaha....


juz check di website: http://www.photofunia.com/

anTAra FAktA dAn AutA....

1. Kondominium tidak ada kena mengena dengan kondom. Tetapi di kondominium kita boleh dapat banyak kondom terpakai.

2. Aurat dan urat adalah dua benda yang berbeza. Namun begitu, apabila melihat perempuan yang mendedahkan aurat, urat lelaki akan krem di sesetengah kawasan.

3. Kuih tat enak di makan. Tapi apabila kita makan lapan keping kuih tat, kita mungikin dituduh mencarut. Kalau tak percaya,cuba kira satu tat, dua tat, tiga tat, sampai lapan.

4. Laksamana adalah jawatan besar di dalam kesultanan Melayu Melaka. "Laksa kedah" pula adalah contoh jawapan kalau orang tanya kita "laksa mana ni?"

5. Barbeque adalah makanan yang enak. Namun begitu 'babi queue' haram dimakan oleh orang Islam.

6. Sesetangah orang memanggil cili sebagai cabai. Tapi kalau mulut nak kena cabai, cuba la cakap 'cibai' kat depan orang tua-tua.

7. Membuat tahu sumbat sungguh meletihkan. Lebih letih lagi kalau orang lain hanya tahu nak sumbat je tahu sumbat dalam mulut.

8. Si Bosia dan Bojan dipandang hina oleh masyarakat. Namun begitu si Boroi yang makan duit rakyat mendapat sanjungan.

9. Bermain bola keranjang memang meletihkan. Bermain di ranjang juga boleh meletihkan.

10. Allahyarham P.Ramlee tak pernah dapat Lesen P sebab baru diperkenalkan. Penyanyi pop yeh yeh L.Ramli mungkin pernah dapat lesen L. Tapi Allahyarham A.Ramlie tak pernah dapat lesen A sebab tak ada.

11. Ramai orang lelaki takut kalau-kalau mati pucuk. Tapi tak takut kalau-kalau mati esok. (Mesej berunsur dakwah.... Sila duduk tahiyyat akhir...hahahahha)


uJi IQ nGn s0alan2 bernAs Ni....paRt 2 r beb....

ni s0alan aku kumpul kt radi0 n kat mane2 yg aku pnah d0ngar...myb de yg k0rg pnah tao....
xpe...yg penting kite uji IQ level kita....okEy...selamat mencuba...hahahha




Ha...cuba teka....jgn pikir yang bukan-bukan
tau!!!!!!!!!!!!!

1) Jilat-jilat bila dah basah baru cucuk, jilat-jilat bila dah basah baru cucuk

2) Banyak-banyak bas, bas apa yang pandai

3) Banyak-banyak mi, mi apa yang boleh makan ngan ais

4) Kenapa anjing kencing angkat sebelah kaki

5) Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik

6) Apa binatang, badan kecik macam semut tapi mata besar "bulb" mentol

7) Mana lagi tua, motorsikal ke kereta?

8) Kangkang peluk, kangkag peluk, bila dah dekat climax pegang buah

9) Ahmad bin Abu, kambing bin apa?

10) Bagaimana nak bezakan ikan betina ngan ikan jantan?

Jangan lihat jawapan nya dulu















ini jawapannya:-

1) Masukkan benang dalam jarum

2) Bas sekolah lah, the only bas pegi sekolah

3) MILO AIS

4) Sebab kalau dia angkat dua kaki, dia jatuh sebab tulah dia angkat
sebelah aje.

5) Lampu stadium kalau ada 'game' dia pasang, tapi kalau lampu bilik ada 'game' dia padam

6) Semut yang matanya BENGKAK

7) Motorsikal......sebab dia pakai tongkat

8) Panjat pokok kelapa

9) Kambing binATANG

10) Ikan betina - ikan duyung, ikan jantan - ikan bakar, mana ada pompuan nama BAKAR

uJi IQ nGn s0alan2 bernAs Ni....

ni sebahagian soalan t0k uji level IQ k0rang....
next time aku bg yg killer pnyer....
hahahahaha......

Teka-teki: Hitam dan berpeluh.. HA.. Ape2??
Jawapan: semut hitam tengah berjogging.. huhuhu

Teka-teki: Ape benda bila masuk segitiga bila kuar bergulung-gulung?
Jawapan: Seluar dalam ler.. haha

Teka-teki: Antara kapal terbang dengan kuih lepat liat, mana satu yang paling tinggi?
Jawapan: Kuih lepat liat la sebab kapal terbang sampai langit je, tapi kuih lepat sampai lelangit!

Teka-teki: Banyak2 kotak, kotak apa yang takleh angkat?
Jawapan: Kotak penalti lah.. wawawa!

Teka-teki: Kenapa Penggali Kubur Gali Kubur Tak Pakai Selipar???
Teka.. teka.. kalo terer!
Jawapan: Selipar mana boleh buat gali tanah, guna cangkul lar hue hue hue!!

Teka-teki: Bulu bertemu bulu kulit bertemu kulit makin tambah rapat makin nikmat rasanyer!
Jawablah kalau bijak sangat!
Jawapan: Haah.. mulalah otak kuning, MATA lah jawapan nyer..!

Teka-teki: 3 kepala, 6 mata, 8 kaki. Apakah bendanya tu?
Jawapan: Koboi naik kuda bawak ayam.

Teka-teki: Masa dia hidup kita menyanyi, masa dia mati kita tepuk tangan.
Jawapan: lilin masa sambut EPI BESDAY

Teka-teki: Scorpion kaler apa?
Jawapan: Kala jengking lah.. senang pun takleh nak jawab!

Teka-teki: Dalam banyak2 kera, kera ape yang pandai menaip???
Jawapan: Kerani

Teka-teki: Ada sorang imam, tengah semahyang pastu ada sekor anjing lalu kat depan dia. Pastu dia jilat kaki dia, BATAL TAK AIR SEMAYANG IMAM TU???
Jawapan: Mana batal sebab anjing tu jilat kaki dia sendiri!

Teka-teki: 4 orang awek cun berpayung dengan satu payung tapi nape tak basah langsung??
Jawapan: Sebab tak hujan aduhai! Dahlah malaslah nak tanya lagi soalan bebudak pun takleh nak jawab!!

kaNak2 sEmAkiN biJAk r....

aku tak tau nk ckp pe....
knk2 mkin maju..
camne ley terpikir nk tulis fuck..ad0yai...
salah sape ni...
yg pnting bukan salah ibu ngndung....
salah bapak dot dot dot...
k0rg pikir r sampai muak...
hahahaha...

luahAn atiKu....

nampaknye....
die semakin membesar....
satu petanda yg bek...mungkin pade orang len...
tp bukan pade aku....
aku taktau ape salah aku smpai jd cmni....

mkin besar dri ari kehari....
buntu diriku memikirkn mu yg semkin berubah...
tidak lg kelihatan aset yg dibanggekan...
muncul pula lipatan2 yg menjengkelkan...
tapi ku tak bisa mengubah...

die muncul lg....
tiap kali aku cuti...
die muncul lg....
meniti ari2 cuti...

aku tak mahu kau digelar porch beg....
aku tak mau k0 menjadi kantung syiling....
yg ku mahu hanya sekeping kertas....
yg bisa kulipat 6...

jgn smpai dirumu dicela....
kelak diriku juga kan terasa...
wahai per0t...
kmbalilah ke jsad mu yg dulu...
huhuhu...



dedikasi khas wat perutku yg mmbesar semasa cuti....
ad0i!!!!!



pelik 2....


ad0yai....
ni pun pelik....
kalo aku berhadapan situasi ni...
tak tau r gua nk ke mane...
mungkin die saje nk wat kite berfikir...
k0rg pikir r sendiri k...
hahahaha...

peliknyE...


pelik t0l signboard ni...
hahahaha...
papehal...
mek sure bersih k....
t0k kesihatan...
hahahah

akU seHeLai b0xER....part 2...

ahhh...ari2 aku same je...aritu aku dah cite sal aku dihantar ke sini kn...baru aku tau...rupenye aku ni diseludup tnpe cukai...tp yg penting...aku ni ORI...juz lari cukai je...ok pe...bukan tiruan...

tibe...aku di pilih oleh s0rg mamat ni...npk cam takde duet...pt0t r die plih aku...hahahaha...aku pun dibawa pulang kerumah die...aku diletak dlm almari yg agk bersepah...tp...tk npk pun kwn2 aku?die ni xpnah pkai b0xer ke..mungkin aku ni cubaan ptame die...aku kne wt yg terbaek ni...tuan aku ni bek ngn aku...tiap2 ari aku dicuci...aku slese ngn die...die pun bebs dri pnyakit kulit...hehehe...

tp...ku sgke pnas sampai ke ptg...rupenye ujan smpai mlm...kejap je aku dijaga...pastu aku dah tak dijage lgi...ngn kehadiran b0xer baru yg lbey mhl n kerek dri aku...aku tlah dilupakan...aku jrg dipakai...apth lg dibasuh...
"w0i joe...k0 tak mmpu nk lwn aku...aku ni dri butik...gf tuan tu yg hdiahkan ta0...stakat b0xer seludup cm k0...hrapan r nk bersaing ngn aku...hahahaha"...kate die ngn penuh kerek...tkpe...aku sbr...plik gk gf die...mcm tkde brg len nk bg..huhuhu...the truth is out there...hehehe...

aku smakin dilupakan...aku dipijak2..wat lap mil0 tumpah...kdg2 aku di gunukan t0k lap speck mate..plik gk tuan aku ni...tkpe yg penting aku dpt berjasa pde die....b0xer kerek tu pun semakin pudar...hmmm...satu hari...aku npk die dah takde...tuan aku runsing mncari die...oh ya!!!bru aku ingat...die dah diterbgkan angin mase die disidai smalam...cian die...tp tu mgkn blasan tok die pd aku...hahahha...

sdey plak tgk tuan aku...tbe2,,,die memngut ku kmbalii n basuh ngn klorok smpai gmbr sp0nge kuning tu tkde...tkpe r...yg penting die masih perlukan aku...aku akn berjasa smpai rabak...hahahaha...

m0ral:jgn angap brg seludup tak el0k...el0k beb...stakat brg butik, tak ley lwn...hahaha

akU seHeLai b0xER....part 1...

dah lame aku tergantung kat rak ni...
plik gk aku nape takde insan nk beli aku agknye...aku rase, gmbr kt badan aku ni dah cukup menarik...
sape tak knal 'sp0nge kuning' kn...watak terkenal diseluruh dunia...tp mybe dah naseb aku...sbr je r...arini ari biase dlm id0pku...tp..aku rase kan bagai baru je aku dianta kt kdai ni...aku tak tau kt mane aku sebenarnye...negara ape...hmmm...tp aku masih ingat kenangan mase aku dihantar kesini menaiki b0t...aku dihantar bersama brg2 yg len...aku sempat berbual ngn kwn yg aku baru knal...begini kisahnye...
"al0 pren"...kate sek0tak r0k0k yg same2 dlm bot ngn aku..."name aku SURYA...k0 sape?"..tnye die...aku tak tau nk jwb pe...tp...aku dapt lihat kt badan aku tertulis "JOE BOXER"..."name aku JOE.."...dgn bngge aku berkata..."tak pnah aku npk kaum cam k0 kt cini...kwn2 aku ckp, di0rg slalu nek b0t same2 ngn CD2, hp n len2 lg...kdg2, org pun ade same2 dlm b0t ni..."..kate SURYA.."org?!!wtpe org dihantar nek b0t?dijual gk ke?"tnye ku..."ntah la...yg penting mcm2 kaler org aku tgk...tp pling byk kaler itam...hahahaha...kdg2 ade gk gdis2 yg cun n sexy...untung r kwn2 aku..."...jwb SURYA...aku semakin pelik ngn knyataan die...aku nk ke mane sebenarnye?

ari semakin gelap...dan aku rase myb dah tgh malam ni..."k0 ade rkn2 kt seberang tak"...tnye SURYA.."tak''..jwb ku..."rugi r k0...aku ramai gk mmbe sane...SAAT..KAMEl(cAMEL sebenrnye...huhu..)...tapi di0rg tak macam aku...diorg takde r dihantar mlm2 n mcm kite..."..jwb SURYA ngn tenang...aku bertambah r pening npknye...jauh gk pjalanan ni...

"dulu...b0t ni pnah diserang p0lis...abes kwn2 aku kne tgkap...p0lis rmpas sume...di0rg kate nk lupuskan...brg2 haram.."..kate SURYA.."haram?nape lak...tp ikut agame, isap r0kok mmg haram...hahahaha.."...bls ku..."tp...bukan pjabat agame yg rmpas...tp p0lis...seb bek p0lis2 tu bek...di0rg tak lupuskan sume kwn aku...sebahagian besar diorg jual n isap sendri...hehehe"..kate SURYA lg..."bgus t0l polis ni...bertinbg rase kt kwn2 k0..." jwb ku...

dari jauh, aku dpt melihat daratan semakin dkat...ntah ape naseb ku selepas ni...

kpade p0lis2...aku mtk maaf r...tp memg t0l...korg rmps...pastu jual kn...bukan lupuskan sume...hehehehe...

tribute t0 my fren...die yg bg aku cite ni!!!

kepada rkn2 sek0lah ku dulu...
aku teringat kesh2 cmni time lpak2 kt kelas sementara cekgu tak masuk...ataupun cikgu masuk, tp kit0rang yg tak nak masuk...hahaha...
cite ni wat aku menyumpah dan ingatkan bet0l2 berlaku...b0d0h gk gua dulu2...
hahahaha...
ni r yg aku ingat...


JAKIM telah mengeluarkan fatwa baru.
Setelah diadakan perbincangan dan diskusi di antara para pemimpin,
JAKIM dan ahli ulama' memberikan fatwa pada tanggal 3 February tahun 2006:

"HARAM HUKUMNYA BAGI SEORANG MUSLIM LAKI-LAKI UNTUK MENIKAH DENGAN GADIS SATU KAMPUNG"

Fatwa JAKIM ini telah menimbulkan perdebatan dan bantahan yang sangat sengit antara yang pro dan kontra. Bahkan banyak pihak yang menyatakan bahawa JAKIM telah mengambil keputusan yang tidak munasabah dan terburu-buru. Wartawan Berita Harian telah meminta pegawai kanan JAKIM untuk memberi ulasan yang mendalam sebab sebab JAKIM mengeluarkan fatwa sedemikian. Inilah isi wawancara tersebut:

Wartawan: Bagaimana JAKIM boleh mengeluarkan fatwa haram untuk menikahi gadis satu kampung?

Pegawai Kanan: Bagaimana tidak haram, sedangkan menikahi empat orang wanita sahaja sudah berat, apalagi kalau menikahi 'satu kampung'...!!! Kau dah 'sasau apo haaa'?!


kepada rakan sek yg ingat aku lagi...
c0ntact2 r gua...
chal0!!!

m0vie oh m0vie!!!

aha....
saje aku nk menjeleskan pade sesape yg tak tgk lagi cite ni....
aku bukan nk berlagak r beb...tp aku antare yg terawal tgk kt MALAYSIA ni...
aku tgk cite ni pade 27mei2009...jam 910 mlm waktu MALAYSIA...
hahahaha....
pade aku r....
cite ni seswai t0k sume lapisan masyarakat...
"umum...umum"(dgn int0nasi yg bet0l ta0...sbl0m stat movie kt wyg msti k0 dgr cmtu pnye...hahahaha)
aku tak pat bygkan cmne kal0 dunia dikuasai r0b0t2 dan mesin yg besar n kuat...mesin2 ni lg hebat dri mesin basuh yg mampu basuh kasut...(membe aku suke basuh kasut lam mesin)...lagi kuat dri mesin tebu...apetah lg mesin rumput...
adakah aku yg dihantar dari mase depan ni ditugaskan jd j0hn c0nn0r?
hmmm...k0rg pkir2 r sendiri...
hahahaha...
kepada yg blom tgk cite ni...
takyah r tgk....k0rg tgk r cite syurga cinta ke...b0hsia ke...supp0rt r l0cal m0vie...
huhu...hahaha...hehehe...
daa~

exAm oH exAm!!!

ahhh...
lame dah aku tak online sejak d0k umah ni...
biase r...
umah aku takde tenet...
yg ade cume mot0 yg ley wat aku g cc...
hahahaha....seb bek cuti sek...
aku takyah amek ank2 sedara aku dri sek0lah...
sebenarnye akusedey r sekarang...
result aku mkin ter0k dri sem ke sem...
nk wat cmne ek...aku dah study stgh mati...
tak pat gk gred bgus...
dimane silapnye...nk kate her0 kalah dulu, dah 2 sem cmni...
bile her0 ni nk menang...tak kn cam cite hindustan k0t...3 jam nak kne tggu...
ad0i....
yang ley aku wat sekarang, berd0a dan tr0s berd0a...m0ga2 sem dpan aku bjaye...
ape yg penting?!!bukan kerjasama...tp yg pnting h0pe JPA aku tak kene tarik...
huhuhuhu...
kpd rkn2 yg senaseb ngn aku...
tenagkan dirumu...ni sume dugaan t0k org2 yg beriman...
hahahaha...
chal0 betey!!!

zApErS!!

k0nfrAntAsi miNdA LoGikAL

aku ini insan lemah...tapi kudrat ku bisa mengubah segala...fantasi itu memang indah...tapi jangan jadikan yang realiti itu fantasi....