unDAnG2 mEnAriK...sEgAr DAri LaDAnG...


ape yg k0rg tau tentang LAW?yg k0rag ta0 L0YAR BURUK je...hahahaha...kat sini terdapat byk undang2 pelik kt seluruh dunia....renung2kan dan selamat beramal...huhuhuu....


THAILAND :

Dilarang keluar rumah tanpa memakai seluar dalam.

SWISS :

Dilarang berkebun di hari minggu.

SWEEDEN :

Dilarang mengecat rumah tanpa izin daripada kerajaan dan harus menggunakan cat yang sudah mendapat sertifikasi dari mereka.

KOREA SELATAN :

Polis wajib melaporkan jumlah wang rasuah yang mereka terima daripada para pemandu yang ditahan.

SINGAPURA :

Dilarang berjalan (bogel)
Tidak flush jamban setelah buang air di toilet, dikenakan denda.

ada lagi undang2 pelik yang perlu anda baca untuk memecahkan perut anda..haha…baca lagi!

UNITED KINGDOM :

Dilarang menjual sayuran di hari minggu .
Wanita dilarang makan coklat di tempat umum.

MEXICO :

Wanita yang bekerja dilarang mengenakan pakaian seksi yang dapat memprovokasi rakan kerja selama jam kerja.
Dilarang memaki di tempat umum.

AUSTRALIA :

Dilarang mengangkat telepon pada deringan pertama.
Dilarang mengenakan spenda Hot Pink di hari minggu.

YUNANI :

Dilarang mengenakan topi di stadium, kerana dapat mengganggu pandangan orang lain.

KANADA :

Dilarang menempel plaster luka di tempat umum.
Dilarang menyirami tananam di kebun waktu sedang hujan.
Dilarang memanjat pokok.

PERANCIS :

Dilarang berciuman di keretapi bawah tanah.

ISRAEL :

Dilarang memelihara babi di Israel . Orang yang melakukannya akan ditembak mati..

di0rang tau beb nate tu kot0r...tu yg diharamkan....


ARIZONA :

Dilarang memandu tanpa kasut.
Dilarang bermain domino di hari Minggu.
Dilarang memakai kumis palsu di gereja.
Hukuman mati dikena bagi sesiapapun yang menaburkan garam di atas rel kereta api.
Dilarang memandu dengan mata tertutup.

ALASKA :

Dilarang mengambil gambar beruang yang sedang tidur.
Dilarang memberi minum bir pada rusa.
Dilarang berjalan-jalan sambil membawa busur dan anak panah.

ARKANSAS :

Suami diizinkan memukul isterinya, tapi tidak boleh lebih dari 1 kali sebulan.
Dilarang memelihara buaya di dalam bathtub.
Wanita yang saling menggoda di tepi jalan, akan dikenakan 30 hari penjara.
Dilarang membawa lembu berjalan-jalan di jalan utama di hari Minggu.

CALIFORNIA :

Binatang peliharaan dilarang dibiarkan berhubungan seks di sekitar lokasi sekolah, taman, dan tempat ibadah.

COLORADO :

Dilarang berdebat dengan polis, kecuali kenderaan anda ditahan olehnya.

CONNECTICUT :

Dilarang mencium isterinya di hari minggu.

FLORIDA :

Dilarang bernyanyi di depan umum sambil mengenakan pakaian renang.
Dilarang kentut di tempat umum setelah pukul 6 .
Dilarang memecahkan piring dan gelas lebih dari 3 buah sehari.

WASHINGTON :

Dilarang menyusui anak di tempat awam.

MALAYSIA :

Motosikal wajib memasang lampu pada waktu siang..

agk2 mlm wajib tak?tanye MAT2 RUMPIT..(org kg aku ckp...hehehhe)

ps:aku bngge jd warga MALAYSIA...

TArbAEK!!!!
hehehhe....

6 comments:

.:Mas Ayu @ Minah Kiwi:. July 2, 2009 at 5:47 PM  

mana dapat artikel nie..seriously memang menarik la..

seronok mas ayu@ minah kiwi baca

maizatul. July 2, 2009 at 6:02 PM  

siyes ke ? ke anda yg reka ? jeng3x . :p

Aisyah AR July 2, 2009 at 8:29 PM  

hahahhah!!!!! boleh pass international law dah kita nie...
muahahhaha!!!
*(^_^)*

zAp_c0baiN July 3, 2009 at 6:49 PM  

mane de reka...

ni sy dapat lam bl0g n other website gk....

tak ta0 r kal0 di0rg tipu...

hehehehehe....

virgolastever July 6, 2009 at 9:54 AM  

yup virgo pun bngga jd rakyat malaysia..malaysia boleh hip2 hooray...

hazzy July 8, 2009 at 9:16 AM  

boleh percaya ke?pelik sgt undang2 ni

Post a Comment

zApErS!!

k0nfrAntAsi miNdA LoGikAL

aku ini insan lemah...tapi kudrat ku bisa mengubah segala...fantasi itu memang indah...tapi jangan jadikan yang realiti itu fantasi....